Screen Grab - Capture crashed, please check your parameters

Anyone else with this issue? Kdenlive ver 0.9.2, ffmpeg version 0.8.1-4:0.8.1-0ubuntu1,melt 0.8.0, recordMyDesktop v0.3.8.1

When I use Record Monitor with source as screen grab then when I stop the capture kdenlive reports Capture crashed, please check your parameters. A 4 second white .ogv file is added to the clip project tree.

Forums:

Ok. So noone has any simple fixes to offer so I have reported this as bug 2643. http://www.kdenlive.org/mantis/view.php?id=2643

Hm, i'm using 0.93 and there is no bug like this. Just with 1 mbit it doesn't work, but with changes to 1mbit (just to try) it works perfectly.

Where did you get 0.9.3 from? Front page says latest is 0.9.2.

Are you saying that you changed the configuration of screen grab and reduced the bit rate to 1mega bit?
My default setting was 2000,000 bit (2mbit). Are you saying 1mbit worked or less than 1mbit worked.

I tried 1mbit and still have the issue.

I'm using 0.9.3 and have been for a while now. For Ubuntu, you can get it from here:-

Don't worry, it's not as bad as he makes out :-)

https://launchpad.net/~sunab/+archive/kdenlive-svn

Garhhh why does everything always need to be such a PITA?
I was hoping to use kdenlive to edit a desktop capture I did so I was stoked to find I could do it all from one application.
Then I find just like half the apps in the linux world it just doesn't all work.

When I try to capture the desktop it initially tells me capture crashed please check your parameters and sometimes gives me a warning that the profile isn't compatible with my 1920 x 1077 clip. Unfortunately there is no 1980 x 1077 option. And why does it think my monitor is 1980 x 1077 and is this my problem?

If I open it in the terminal I get this.

[ogg @ 0x7fe9a80083e0] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7fe9a80083e0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a80083e0] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9a80083e0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a8009440] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7fe9a8009440] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a8009440] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9a803aec0] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7fe9a803aec0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a803aec0] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9a803aec0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a8247b80] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7fe9a8247b80] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a8247b80] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9a8247b80] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9a8247b80] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x20483c0] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x20483c0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x20483c0] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x20483c0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x2112b60] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x2112b60] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x2112b60] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9b8002e80] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7fe9b8002e80] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9b8002e80] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9b8002e80] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9b800a3e0] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7fe9b800a3e0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9b800a3e0] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7fe9b800a3e0] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7fe9b800a3e0] Broken file, keyframe not correctly marked.

So then I installed .9.3 from the development pages and it does the same thing only with an added warning in the terminal.

[ogg @ 0x7f479c009820] Header parsing failed for stream 0
[ogg @ 0x7f479c009820] Broken file, keyframe not correctly marked.
[ogg @ 0x7f479c009820] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[ogg @ 0x7f479c030680] Multiple fisbone for the same stream is not implemented. Update your FFmpeg version to the newest one from Git. If the problem still occurs, it means that your file has a feature which has not been implemented.

If it matters I am running Fedora 18 KDE.

Oh and if it helps in settings my resolution says 1920 x 1080

mine seems to create 0 byte size ogv files that fail. I am using kdenlive version 0.9.3+git20121219.836ab975-0ubuntu0~sunab~precise1 and recordmydekstop version 0.3.8.1+svn602-1ubuntu3. Here's some screen grabs

https://lh5.googleusercontent.com/-FhJN5i4nL6s/UNPSSHLdnGI/AAAAAAAAAzE/o...

https://lh5.googleusercontent.com/-BHzM0ALah9M/UNPSShFXbwI/AAAAAAAAAzM/L...

any thoughts? i'd hate to have to use kazam and then kdenlive, would like to use 1 tool for everything

ubuntuaddicted and and yoshimitsuspeed. Looks like your issues are very similar to mine. All I can suggest is that you add more details on your setup and experience to my bug report and see if this makes anyone interested in looking at fixing it.

Other users reporting it at least means it is somewhat reproducible.

Pages