Audio stuttering

First of all: Thank you for the 0.9.5 version (specially jbm!) and the
fantastic work.
Kdenlive is already a brilliant piece of software!

Until now I was using a self-compiled (the kdenlive-build script is working
flawlessly!) version (Version 0.9.3 (rev. 4d988e5), compiled june-30-2012)
which is working fine (incl. audio).

During the last month I was compiling several times a more updated version
and so I did with the new 0.9.5 (rev. 63b6ddb) version today.
All this versions have one problem here on my computer. If I have more than
one track - the audio (mostly mp3) is stuttering. Specially while dissolve
or fade-ins are used for video tracks. The settings are identical to the
one I am using in my working version from june. Cpu-usage is not at the limit
while using the kdenlive preview in the project monitor.

So any idea how to fix this or any hint to solve that issue? The
described problem occurs only in the preview - the rendered video
is working fine.

Thanks + Cheers,

DerIng

Distribution is Linux Mint 13
kernel: 3.2.0-23-generic
64-bit
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02)

Forums:

maybe looking around that ? :

--- http://www.kdenlive.org/forum/professionals-video-editors-only-please
Thread ; Professionals Video Editors Only Please
Post Number #85 at Wed, 01/30/2013 - 15:09 by Marko

On the 094 release page it says scrubbing is only available with openGL output.
------------

and setup opengl sound ???

Just an update: After some investment in a new computer - audio stuttering disappeared.
And also proxy clips are no longer needed ;-)
Thanks again for kdenlive!

DerIng

Pages