Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001118KdenliveUser Interfacepublic2009-09-05 22:402011-01-05 13:09
ReporterAvaer 
Assigned Toj-b-m 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformOSOS Version
Product Version0.7.5 
Target VersionFixed in Version 
Summary0001118: Undo on inserting space doesn't refresh timeline
DescriptionWhen undoing space insert (ctrl-z), the timeline does not get refreshed.
Tagsold
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0003872)
j-b-m (administrator)
2009-09-07 23:07

Cannot reproduce with latest svn. Does this behavior also happen when you start a blank project, add a clip and insert space, or does the bug only appear when you have several clips on timeline? If it is only in some circumstances, please post a screenshot of your timeline.
(0003873)
Avaer (reporter)
2009-09-07 23:56

Checked with an empty project - the same behaviour. Here you can find screenshots I made: http://avaer.net/kdenlive-tmp/ [^] . I tested it a few times, always with the same effect. I also noticed that undoing everything (clean) causes app crash.
(0006231)
Granjow (developer)
2010-12-26 10:46

I tested this, works fine. Do you still have this problem, Avaer?
(0006249)
Avaer (reporter)
2010-12-27 14:17

Altough the timeline gets refreshed, I managed to get Kdenlive crash when playing with the operation history. Please let me have some time to test it, I'm busy atm.
(0006285)
Avaer (reporter)
2011-01-04 17:03

The error reported itself had gone (the timeline gets refreshed properly), but...

there might be a bug related with inserting space and "playing" with the undo/redo.

How to reproduce: Add a clip, insert space before it, undo all operations, redo all operations - Kdenlive crashes. If it does not, add an action (move clip, add clip, etc.) after inserting the space and play with undoing/redoing all.

I know this is tough crashtesting, but... you may find that bug important to repair.

The version I use is: 0.7.8 (KDE 4.5.4)
(0006288)
j-b-m (administrator)
2011-01-04 20:41

I tested but cannot reproduce the crash. Could you provide a backtrace?
See http://kdenlive.org/bug-reports [^] for more infos about creating a backtrace.
(0006290)
Avaer (reporter)
2011-01-04 23:11

I hope they will be helpful: http://avaer.net/tmp/kdenlive/backtraces.tar.xz [^]
(0006291)
j-b-m (administrator)
2011-01-05 10:15

Thanks. Looks like MLT is trying to use the nvidia VDPAU:

[New Thread 0x7fffcd618700 (LWP 5514)]
Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: nie mo?na otworzy? pliku obiektu dzielonego: Nie ma takiego pliku ani katalogu

Can you this:

In a terminal, type:
export MLT_NO_VDPAU=1;kdenlive

Then try to open your project...
(0006292)
Avaer (reporter)
2011-01-05 13:09

It crashes again. Here, a backtrace with MLT_NO_VDPAU=1 exported, I'm not sure if it is necessary: http://avaer.net/tmp/kdenlive/backtrace_no_vdpau [^]

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2009-09-05 22:40 Avaer New Issue
2009-09-05 22:40 Avaer Build/Install Method => Distribution package
2009-09-07 23:07 j-b-m Note Added: 0003872
2009-09-07 23:07 j-b-m Status new => feedback
2009-09-07 23:56 Avaer Note Added: 0003873
2010-12-26 10:44 Granjow Tag Attached: old
2010-12-26 10:46 Granjow Note Added: 0006231
2010-12-27 14:17 Avaer Note Added: 0006249
2010-12-27 14:17 Avaer Status feedback => new
2011-01-04 17:03 Avaer Note Added: 0006285
2011-01-04 20:41 j-b-m Note Added: 0006288
2011-01-04 20:41 j-b-m Assigned To => j-b-m
2011-01-04 20:41 j-b-m Status new => feedback
2011-01-04 23:11 Avaer Note Added: 0006290
2011-01-04 23:11 Avaer Status feedback => assigned
2011-01-05 10:15 j-b-m Note Added: 0006291
2011-01-05 13:09 Avaer Note Added: 0006292


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker