Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0001426KdenliveUser Interfacepublic2010-02-07 14:572013-04-07 08:45
Reporterpevzi 
Assigned Toptitmain 
PriorityurgentSeveritymajorReproducibilityalways
StatusclosedResolutionfixed 
Platform32 bit intel and alikeOSArch LinuxOS Versionkernel 2.6.32
Product Version0.7.6 
Target VersionFixed in Version0.9.6 
Summary0001426: Buggy playback in clip monitor
DescriptionPreviewing video in clip monitor window is choppy and jerky and it uses almost 100% of CPU time. After some googling and experiments I think that the problem is in audio playback (because if you put more sounds on the timeline, it uses more and more CPU time), but I'm not sure.
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0004674)
ddennedy (developer)
2010-02-08 06:07

Provide more information about your system specs, clip formats, and project profile. More than likely you are using AVCHD, which is known to be very intensive, or expecting too much from your computer for the job you are giving it. Unless you have >2 cores, then you can convert this into a feature request for more parallelism.
(0004675)
pevzi (reporter)
2010-02-08 09:19

I am trying to work on EeePC so: Intel Atom 1.6 GHz CPU, 1 GB RAM, GPU Intel 945GME Integrated.

File properties according to mplayer:
Video: FFmpeg MPEG-1, 640x480 (aspect 1) 30.000 fps
Audio: MPEG layer-2, layer-3, 32000 Hz, 2 ch, s16le, 64.0 kbit/6.25% (ratio: 8000->128000)

Project profile: DV/DVD PAL
(0004727)
ddennedy (developer)
2010-02-19 08:03

All I can say right now is that Kdenlive is rather heavy, and I would expect it to be sluggish on an Atom. I have not done testing on something little as that. Certainly, you should try to choose a project setting that matches your source clip. For instance, DV PAL is 720x576, so that forces some upscaling from 640x480. Try the VGA NTSC setting.
(0004735)
pevzi (reporter)
2010-02-21 13:41

Ok, thanks, I'll try it.
(0009216)
ptitmain (developer)
2013-02-09 21:39

Is this issue solved ?
(0009419)
ptitmain (developer)
2013-03-24 16:53

Hi,
I think this bug is probably solved in recent versions of Kdenlive. Thus, I proposed to close this bug. Thank you for reporting it ! In case this bug appears again, please do not hesitate to revive this thread or to open a new bug.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2010-02-07 14:57 pevzi New Issue
2010-02-08 06:07 ddennedy Note Added: 0004674
2010-02-08 09:19 pevzi Note Added: 0004675
2010-02-19 08:03 ddennedy Note Added: 0004727
2010-02-21 13:41 pevzi Note Added: 0004735
2013-02-09 21:39 ptitmain Note Added: 0009216
2013-02-09 21:39 ptitmain Assigned To => ptitmain
2013-02-09 21:39 ptitmain Status new => feedback
2013-03-24 16:53 ptitmain Note Added: 0009419
2013-03-24 16:53 ptitmain Status feedback => resolved
2013-03-24 16:53 ptitmain Resolution open => fixed
2013-04-07 08:45 j-b-m Fixed in Version => 0.9.6
2013-04-07 08:45 j-b-m Status resolved => closed


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker