Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002058KdenliveTransitionspublic2011-03-06 16:352011-03-30 18:31
Reportermoorsey 
Assigned Tottill 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
PlatformUbuntuOSOS Version10.10 (x64)
Product VersionRecent git 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002058: Fade out effect duration changes when shortening clip
DescriptionWhen a clip has a fade out audio and fade to black transitions applied, dragging the end of the clip shorter changes the fade to black duration to the entire clip. Reported durations for both are shown in correctly in the effects stack tab. Audio is shown as zero, but still "plays" as the default 3 seconds. The fade to black if applied through the whole track
Steps To Reproduce1. insert DNxHD (1080p 25fps 36000k) clip to the timeline (not sure if this happens with other formats)
2. Add fade to black and fade out effects
3. drag the end of the clip longer or shorter
Additional InformationDoes not happen with fade in and fade from black.

Also does not happen if just fade to black is applied, has to have audio fade out too.

Attached is the project after the error occurred
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files? file icon Part 3.kdenlive [^] (11,272 bytes) 2011-03-06 16:35
png file icon Screenshot-1.png [^] (151,472 bytes) 2011-03-13 08:46

- Relationships

-  Notes
(0006546)
moorsey (reporter)
2011-03-06 16:42

OK, this ONLY happens when a clip has been cut from its original size before adding the effects. If a full un editing clip is added, then the fades are fine.

This can either be done with start end end zones on the clip monitor or making the cuts in the timeline

After deleting the dodgey effects and adding a fade from black, this effect is also screwed and has an odd duration, one came up as being 4 minutes long!
(0006553)
ttill (developer)
2011-03-11 21:01

In svn rev. 5487 I did a small update to clip cutting: Fade in and fade from black will stay with the first part (already worked like this) and fade out and fade from black will stay with the second part of the cut clip. Additionally the effect stack was not updated properly.
Could you please retest?
(0006571)
moorsey (reporter)
2011-03-13 08:45

hi, thanks for looking into this.

Have just updated to sunab svn latest and this still occurs on existing and new project.

BUT, just looking at the rev number in Synaptic Package manager and it is showing as rev 5471, so not the latest as you suggest with rev 5487

I assumed these where always the latest! Is building from source the only way to get the latest rev?
(0006574)
moorsey (reporter)
2011-03-13 22:03

OK, looks like they have been built to latest, now on rev 5491 and can still replicate the above

Cheers

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-03-06 16:35 moorsey New Issue
2011-03-06 16:35 moorsey File Added: Part 3.kdenlive
2011-03-06 16:42 moorsey Note Added: 0006546
2011-03-11 21:01 ttill Note Added: 0006553
2011-03-11 21:01 ttill Assigned To => ttill
2011-03-11 21:01 ttill Status new => feedback
2011-03-13 08:45 moorsey Note Added: 0006571
2011-03-13 08:45 moorsey Status feedback => assigned
2011-03-13 08:46 moorsey File Added: Screenshot-1.png
2011-03-13 22:03 moorsey Note Added: 0006574


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker