Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002219KdenliveUser Interfacepublic2011-07-07 02:522011-11-01 18:56
Reporterigloo 
Assigned Toj-b-m 
PriorityhighSeverityblockReproducibilityrandom
StatusclosedResolutionfixed 
Platformamd64OSDebian LinuxOS Versionunstable
Product VersionRecent git 
Target VersionFixed in Version0.8.2 
Summary0002219: Tracks getting duplicated when moving them around
Description
I loaded before.kdenlive, and then moved the various parts of the 00015_00016.MTS video left and right within the tracks, so that they were in large blocks (rather than having spaces between each part). Sometimes I selected multiple clips and moved the whole lot left or right.

Having done so, there was at least one part of the timeline where there were no clips, but the project monitor showed an image.

I then saved (after.kdenlive). Note that 00015_00016.MTS appears in the timeline 37 times in before.kdenlive, but 57 times in after.kdenlive. All I did was move things left and right - no copying or cutting.

Also, in after.kdenlive there are times when there is a part of 00015_00016.MTS on both the first and second track. They appeared to not be overlapping when I saved it.

This seems to always go wrong, but the precise details appear to be random.

I have r5772.
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodManual build from SVN
Attached Files? file icon before.kdenlive [^] (310,219 bytes) 2011-07-07 02:52
? file icon after.kdenlive [^] (317,085 bytes) 2011-07-07 02:52

- Relationships

-  Notes
(0007063)
j-b-m (administrator)
2011-07-07 11:36

Ok, I found a way to reproduce the corruption:

1- Select a group of adjacent clips on one track.
2- Resize the first clip's right side, it allows you to overlap the other clips and corrupts timeline.

will work on this one.

Do you think you might have done some kind of resize in groups (maybe by mistake when trying to move) or it is a different issue?

(0007064)
igloo (reporter)
2011-07-07 14:14

I'm pretty sure I didn't do any resizing.
(0007066)
j-b-m (administrator)
2011-07-07 22:39

Ok, I found the problem which is deeply hidden inside MLT (or maybe somehow Kdenlive misuses MLT...) I sent a patch proposal to the MLT's list
(0007069)
igloo (reporter)
2011-07-07 23:27

Ah, great, thanks!

Interesting it's an MLT bug: I'd assumed that kdenlive handled all the moving clips around etc, and MLT just played/rendered the result.

By the way I don't see a relevant looking message on http://sourceforge.net/mailarchive/forum.php?forum_name=mlt-devel [^]
(0007071)
ddennedy (developer)
2011-07-10 02:03

JB, I have not been able to reproduce this yet to verify my version (or yours) really fixes it. I tried but ran into other problems trying to repeat igloo's instructions or succeeded using yours. I must be misunderstanding something. Please test and verify my version of the patch.
(0007074)
ddennedy (developer)
2011-07-10 20:40

fixed in mlt git commit 93b17a

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2011-07-07 02:52 igloo New Issue
2011-07-07 02:52 igloo File Added: before.kdenlive
2011-07-07 02:52 igloo File Added: after.kdenlive
2011-07-07 11:36 j-b-m Note Added: 0007063
2011-07-07 11:36 j-b-m Assigned To => j-b-m
2011-07-07 11:36 j-b-m Status new => acknowledged
2011-07-07 14:14 igloo Note Added: 0007064
2011-07-07 22:39 j-b-m Note Added: 0007066
2011-07-07 23:27 igloo Note Added: 0007069
2011-07-10 02:03 ddennedy Note Added: 0007071
2011-07-10 20:40 ddennedy Note Added: 0007074
2011-07-10 20:40 ddennedy Status acknowledged => resolved
2011-07-10 20:40 ddennedy Fixed in Version => Recent git
2011-07-10 20:40 ddennedy Resolution open => fixed
2011-10-31 15:23 j-b-m Fixed in Version Recent git => 0.8.2
2011-11-01 18:56 j-b-m Status resolved => closed


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker