Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002489KdenliveRenderingpublic2012-01-18 09:242012-03-01 12:21
Reportergrangorge 
Assigned Toj-b-m 
PrioritynormalSeveritycrashReproducibilityalways
StatusfeedbackResolutionopen 
PlatformLinuxOSKubuntu LinuxOS Version11.10
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002489: Kdenlive (8.3) any rendering crashes
DescriptionSince two days it's impossible to render to any format and from any project, old ones or new ones.
Not a single format is working, I've tried them all. For the rest Kdenlive works nomally, only renderin crashes.
Kdenlive is updated to last version (8.3), so il MLT (0.7.7) and all libraries also. I'm working on Kubuntu 11.10 Kde ver 4.7.4.
Steps To ReproduceJust send to render and process crashes.
Additional Informationlaunched Kdenlive from terminal, this is the result, maybe it could help.


gianni@Gianni-Desk:~$ kdenlive
project monitor connected
clip monitor connected
QWidget::insertAction: Attempt to insert null action
QWidget::insertAction: Attempt to insert null action
kdenlive(5335) Render::checkMaxThreads: // TRACTOR PROBLEM
//STARTING RENDERING: true , false , "/usr/bin/melt" , "/home/gianni/.kde/share/apps/kdenlive/profiles/customprofile0" , "avformat" , "-" , "consumer:/tmp/kde-gianni/kdenliveBs5335.mlt" , "/home/gianni/Gianni /Foto/Nuvole_Fumo/Fumo/FumoBosco1-640x398Flashes1-Test.mp4" , () , ("f=mp4", "acodec=libmp3lame", "ab=128k", "ar=44100", "vcodec=mpeg4", "minrate=0", "vb=12000k", "aspect=@16/9", "mbd=2", "trellis=1", "mv4=1", "an=1", "threads=1", "real_time=-1", "s=640x398") , -1 , -1
Started render process: "/usr/bin/melt" "consumer:/tmp/kde-gianni/kdenliveBs5335.mlt profile=/home/gianni/.kde/share/apps/kdenlive/profiles/customprofile0 -consumer avformat:/home/gianni/Gianni /Foto/Nuvole_Fumo/Fumo/FumoBosco1-640x398Flashes1-Test.mp4 progress=1 f=mp4 acodec=libmp3lame ab=128k ar=44100 vcodec=mpeg4 minrate=0 vb=12000k aspect=@16/9 mbd=2 trellis=1 mv4=1 an=1 threads=1 real_time=-1 s=640x398"
"Rendering of /home/gianni/Gianni /Foto/Nuvole_Fumo/Fumo/FumoBosco1-640x398Flashes1-Test.mp4 aborted, resulting video will probably be corrupted."
gianni@Gianni-Desk:~$
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Filestxt file icon KdenliveLog.txt [^] (2,992 bytes) 2012-01-18 18:50 [Show Content]

- Relationships
has duplicate 0002501feedbackj-b-m crashes on any render 

-  Notes
(0007841)
j-b-m (administrator)
2012-01-30 21:03

A fix was just committed in MLT's git repository, it should be available in the next days in the sunab repository.
(0007910)
leeps (reporter)
2012-03-01 12:21

Your patch from Jan 30th did not fix melt crashing for me:

Using mlt 0.7.8 (Feb 15th), melt still segfaults at the end of the rendering process:

melt[29597]: segfault at 7f10fb9889d0 ip 00007f11082a3da3 sp 00007ffff78b0cd0 error 4 in libpthread-2.13.so[7f110829b000+18000]

Using threads=1 or threads=2, no difference.

Could this be related?
http://mltframework.org/gitweb/mlt.git?p=mltframework.org/mlt.git;a=commit;h=c00131c8cc53b85a993e222755cffd622f2b299f [^]


If it helps, please let me know how to produce a stack trace for this, and I will. This makes 2-pass encoding impossible, because it crashes after finishing pass 1.
Also, is there a tracking bug for this issue on mlt's sourceforge? I couldn't find one.

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2012-01-18 09:24 grangorge New Issue
2012-01-18 18:50 grangorge File Added: KdenliveLog.txt
2012-01-30 21:03 j-b-m Note Added: 0007841
2012-01-30 21:03 j-b-m Assigned To => j-b-m
2012-01-30 21:03 j-b-m Status new => feedback
2012-01-30 21:04 j-b-m Relationship added has duplicate 0002501
2012-03-01 12:21 leeps Note Added: 0007910


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker