Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0002592KdenliveRenderingpublic2012-04-24 15:142013-04-07 09:36
ReporterJ 
Assigned Toj-b-m 
PrioritynormalSeveritymajorReproducibilityalways
StatusfeedbackResolutionopen 
Platform64 bitOSXubuntuOS Version12.04
Product Version0.8.2.1 
Target VersionFixed in Version 
Summary0002592: Rendering halts without errors upon encountering title clip
DescriptionRendering will halt without errors upon reaching a title clip.
Steps To ReproducePlace a title clip at the start of a video, and it will "Finish" rendering in 0 seconds, producing a 0 byte file.

Place a title clip in the middle of a video and it will "Finish" rendering at that frame.
Additional InformationScript output:

$ ./script001.sh
//STARTING RENDERING: false , false , "/usr/bin/melt" , "/home/j/.kde/share/apps/kdenlive/profiles/customprofile0" , "avformat" , "-" , "/home/j/kdenlive/scripts/script001.sh.mlt" , "/home/j/kdenlive/untitled.webm" , () , ("acodec=libvorbis", "ab=128k", "ar=44100", "aq=50", "vcodec=libvpx", "minrate=0", "vb=8000k", "aspect=@16/9", "maxrate=16000k", "g=120", "qmax=42", "qmin=10", "threads=1", "real_time=-1") , -1 , -1
Started render process: "/usr/bin/melt" "/home/j/kdenlive/scripts/script001.sh.mlt -profile /home/j/.kde/share/apps/kdenlive/profiles/customprofile0 -consumer avformat:/home/j/kdenlive/untitled.webm progress=1 acodec=libvorbis ab=128k ar=44100 aq=50 vcodec=libvpx minrate=0 vb=8000k aspect=@16/9 maxrate=16000k g=120 qmax=42 qmin=10 threads=1 real_time=-1"
Rendering of "/home/j/kdenlive/untitled.webm" finished
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files

- Relationships
duplicate of 0002609acknowledgedj-b-m rendering suddenly goes to 100% after meet first title clip 
has duplicate 0002593new Title clips cause rendering to abort 
has duplicate 0002685new Problem during export with title 
has duplicate 0002809feedbackj-b-m No procesa los clip de titulos. 

-  Notes
(0007999)
TV_Cycle (reporter)
2012-04-28 06:14

I'm getting the same issue with Xubuntu 12.04 64-bit as well. I'm running the brand new release version, not a beta.
(0008005)
phil411 (reporter)
2012-05-02 04:34

Same issue with Ubuntu 12.04 64-bit final release. Remove titles and rendering works as expected. With titles, render behaves as described.
(0008007)
gitamani (reporter)
2012-05-04 01:17
edited on: 2012-05-04 01:20

Same problem with Ubuntu 4.12 final edition, both 32-bit version and 64.
Same error with Ubuntu Studio 12.04.
The resulting file is empty (byte 0).
I checked on another PC: Kdenlive 0.7 with ubuntu 10.04 and the bug is not there.
Giuseppe

(0008008)
tffff (reporter)
2012-05-05 05:58

Same issue with Ubuntu 12.04 on Virtual PC.
My video project contains some jpg files, wav files, titles, and a few effects (fade in/out etc.).
(0008010)
thinkentropy (reporter)
2012-05-07 23:23

I can also confirm this bug in Ubuntu 12.04 64-bit. I have title clips towards the middle of my video so I can start the rendering, but it gets to about 15% and then immediately jumps to 100%. The resulting file is 20kB and obviously doesn't play. If I remove the title clips it renders fine. Including .png files and/or effects works fine as well.
(0008011)
j-b-m (administrator)
2012-05-09 10:06

I am wondering if the MLT package is missing the qimage producer. Can you please post the result of the following command in a terminal:

melt -query producers
(0008014)
tffff (reporter)
2012-05-09 15:52

In my case, the result of the command "melt -query producers" is as follows.

---
producers:
  - avformat
  - avformat-novalidate
  - qimage
  - kdenlivetitle
  - slowmotion
  - decklink
  - pango
  - pixbuf
  - abnormal
  - color
  - colour
  - consumer
  - hold
  - melt
  - melt_file
  - noise
  - ppm
  - pgm
  - kino
  - vorbis
  - framebuffer
  - frei0r.ising0r
  - frei0r.lissajous0r
  - frei0r.nois0r
  - frei0r.onecol0r
  - frei0r.partik0l
  - frei0r.plasma
  - xml
  - xml-string
  - libdv
...

For your information, I run Ubuntu 12.04 64bit on Virtual PC. Ubuntu was clean-installed and Kdenlive was installed via the Ubuntu Software Center. )
(0008015)
ghomem (reporter)
2012-05-11 21:06

As tffff mentioned qimage is in fact there. I've seen the same result on a clean 12.04 64bit install and kdenlive from Ubuntu Software Center
(0008051)
beermats (reporter)
2012-05-16 17:51

i use ubuntu 12.04 64bit and kdenlive 0.9 (sunab svn repository).
confirm this bug.

i had this error message

melt: /build/buildd/libav-extra-0.8.1ubuntu1/libav/libavcodec/ratecontrol.c:693: ff_rate_estimate_qscale: asserzione "picture_numbernum_entries" non riuscita.
(0008071)
arthur.s (reporter)
2012-05-22 03:04

I confirm this bug on Ubuntu 12.04 64-bit, using both kdenlive 0.8.1 + melt 0.7.7 and using kdenlive 0.9 from ppa and melt 0.7.8.
How can I give more details about the problem, since render halts without any errors?
(0008076)
j-b-m (administrator)
2012-05-22 23:52

Ok, I found the problem. It is related to 2 frei0r effects using OpenCV. I have not yet found a fix, but as a workaround, you can delete (or move to a backup location) the files:

/usr/lib/frei0r-1/facebl0r.so
/usr/lib/frei0r-1/facedetect.so

After that, rendering should work fine. Still working on a real fix.
(0008077)
arthur.s (reporter)
2012-05-23 23:43

Tested the workaround, just deleted
/usr/lib/frei0r-1/facebl0r.so
/usr/lib/frei0r-1/facedetect.so

now rendering works flawlessy!

Many thanx j-b-m
(0008100)
beermats (reporter)
2012-05-28 10:59

I tested the workaround, too.
It is working perfectly!

Well done!

Thanks and good work j-b-m!
(0008159)
adrien (reporter)
2012-07-13 17:51

I only had to delete

/usr/lib/frei0r-1/facedetect.so

because the other file was absent, now rendering works!

Many thanks j-b-m, I had tried everything...
(0008441)
globin (reporter)
2012-10-06 01:17

Can confirm Bug in Ubuntu 12.10 Beta and workaround works
(0008738)
ljoksa (reporter)
2012-12-11 18:27

Can confirm Bug in Ubuntu 12.10 stable (64-bit)

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2012-04-24 15:14 J New Issue
2012-04-28 06:14 TV_Cycle Note Added: 0007999
2012-05-02 04:34 phil411 Note Added: 0008005
2012-05-04 01:17 gitamani Note Added: 0008007
2012-05-04 01:18 gitamani Note Edited: 0008007 View Revisions
2012-05-04 01:20 gitamani Note Edited: 0008007 View Revisions
2012-05-05 05:58 tffff Note Added: 0008008
2012-05-07 23:23 thinkentropy Note Added: 0008010
2012-05-09 10:06 j-b-m Note Added: 0008011
2012-05-09 10:06 j-b-m Assigned To => j-b-m
2012-05-09 10:06 j-b-m Status new => feedback
2012-05-09 10:37 j-b-m Relationship added has duplicate 0002593
2012-05-09 15:52 tffff Note Added: 0008014
2012-05-11 21:06 ghomem Note Added: 0008015
2012-05-13 16:59 Tdo Note Added: 0008025
2012-05-13 17:03 Tdo Note Added: 0008026
2012-05-13 17:30 Tdo Note Deleted: 0008026
2012-05-13 17:30 Tdo Note Deleted: 0008025
2012-05-16 17:51 beermats Note Added: 0008051
2012-05-22 03:04 arthur.s Note Added: 0008071
2012-05-22 23:52 j-b-m Note Added: 0008076
2012-05-23 23:43 arthur.s Note Added: 0008077
2012-05-28 10:59 beermats Note Added: 0008100
2012-07-13 17:51 adrien Note Added: 0008159
2012-08-24 12:16 vpinon Relationship added has duplicate 0002685
2012-10-06 01:17 globin Note Added: 0008441
2012-11-02 19:30 j-b-m Relationship added has duplicate 0002809
2012-12-11 18:27 ljoksa Note Added: 0008738
2013-04-07 09:36 j-b-m Relationship added duplicate of 0002609


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker