Kdenlive   bug tracker Home page

View Issue Details Jump to Notes ] Issue History ] Print ]
IDProjectCategoryView StatusDate SubmittedLast Update
0003317KdenliveRenderingpublic2014-06-03 16:222014-08-05 12:28
ReporterAlexUnder Construction 
Assigned Tovpinon 
PrioritynormalSeveritycrashReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionfixed 
PlatformIntel(R) Core(TM) i5-3330OSDebian GNU/LinuxOS VersionJessie
Product Version0.9.6 
Target VersionFixed in Version0.9.10 
Summary0003317: Program crushes on Stabilizing video.
Descriptionkdenlive 0.9.8.
Kdenlive crushes while processing stabilizing video clips with default stabilizing parameters.
Steps To ReproduceStart kdenlive.
Add video clip to the project.
Right click on clip and select "Clip jobs" -> "Stabilize (transcode)"
Randomly after few seconds/minutes kdenlive crushes.
TagsNo tags attached.
Build/Install MethodDistribution package
Attached Files

- Relationships

-  Notes
(0010077)
ttguy (updater)
2014-06-10 10:39

What format is the file you are trying to stabilize?
Because I just successfully did a H.264 mp4 file on 0.9.8 in ubuntu 14.04 64bit.
(0010090)
AlexUnder Construction (reporter)
2014-06-10 15:51

Sorry, my fault.
This is output of ffmpeg for example video file:

Input #0, mpegts, from 'Day1 22.02.2014/Stepachev Cam/00866.MTS':
  Duration: 00:00:57.54, start: 1.033367, bitrate: 9581 kb/s
  Program 1
    Stream #0:0[0x1011]: Video: h264 (High) (HDMV / 0x564D4448), yuv420p, 1440x1080 [SAR 4:3 DAR 16:9], 29.97 fps, 29.97 tbr, 90k tbn, 59.94 tbc
    Stream #0:1[0x1100]: Audio: ac3 (AC-3 / 0x332D4341), 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 448 kb/s
    Stream #0:2[0x1200]: Subtitle: hdmv_pgs_subtitle ([144][0][0][0] / 0x0090), 1920x1080


This is original video file which was recorded at Sony videocam.
(0010094)
ttguy (updater)
2014-06-11 12:35

Right. Mine is not HD video - 1280 x 720 - iphone footage. Do non-HD videos stablize OK ?
(0010096)
AlexUnder Construction (reporter)
2014-06-11 16:00

I didn't try. I'll check but if nobody have such problems is might be ok.
(0010097)
ttguy (updater)
2014-06-11 23:46

I was able run stabilize (transcode) on a H.264 1920 x 1080 from a GoPro camera. I ran the job on the proxy clip in the timeline. The job did not crash. However, when put the resulting .mlt file on the time line and render it the render crashes.
[mpegts @ 0x7f2bf4085440] max_analyze_duration reached

*** Error in `/usr/bin/melt': free(): invalid pointer: 0x00007f2bfc7fc330 ***

BTW stablize is supplied by the melt pacakge. What melt version are you on? Me - 0.9.0-3
(0010159)
vpinon (administrator)
2014-08-05 12:28

this stabilizer is obsolete and not fixed anymore in mlt.
we recently switched to the latest (active) stabilizer and disabled this one, so run your stab jobs with daily builds or wait for the next version!

- Issue History
Date Modified Username Field Change
2014-06-03 16:22 AlexUnder Construction New Issue
2014-06-10 10:39 ttguy Note Added: 0010077
2014-06-10 15:51 AlexUnder Construction Note Added: 0010090
2014-06-11 12:35 ttguy Note Added: 0010094
2014-06-11 16:00 AlexUnder Construction Note Added: 0010096
2014-06-11 23:46 ttguy Note Added: 0010097
2014-08-05 12:28 vpinon Note Added: 0010159
2014-08-05 12:28 vpinon Status new => resolved
2014-08-05 12:28 vpinon Fixed in Version => 0.9.10
2014-08-05 12:28 vpinon Resolution open => fixed
2014-08-05 12:28 vpinon Assigned To => vpinon


Copyright © 2000 - 2014 MantisBT Team
Powered by Mantis Bugtracker