Crash on Loading Clip

My Kdenlive has been crashing whenever a video is imported. The program loads just fine, but it goes down instantly as soon as a clip is imported. I've tried with several different clip formats, and it is always the same story. My version of Ubuntu is 10.10 and Kdenlive is 0.7.8. The developer info from the Bug Report is:

Application: Kdenlive (kdenlive), signal: Segmentation fault
[Current thread is 1 (Thread 0xb7834710 (LWP 2662))]

Thread 4 (Thread 0xb75e9b70 (LWP 2663)):
#0 0x005b4416 in __kernel_vsyscall ()
#1 0x02d92df6 in poll () from /lib/libc.so.6
#2 0x075b9a1b in g_poll () from /lib/libglib-2.0.so.0
#3 0x075ac43c in ?? () from /lib/libglib-2.0.so.0
#4 0x075acba7 in g_main_loop_run () from /lib/libglib-2.0.so.0
#5 0x015c99c4 in ?? () from /usr/lib/libgio-2.0.so.0
#6 0x075d348f in ?? () from /lib/libglib-2.0.so.0
#7 0x00131cc9 in start_thread () from /lib/libpthread.so.0
#8 0x02da169e in clone () from /lib/libc.so.6

Thread 3 (Thread 0xb397cb70 (LWP 2671)):
#0 0x005b4416 in __kernel_vsyscall ()
#1 0x00136884 in pthread_cond_timedwait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2 0x003592e9 in mlt_consumer_get_frame () from /usr/lib/libmlt.so.2
#3 0x00000000 in ?? ()

Thread 2 (Thread 0xb417db70 (LWP 2672)):
#0 0x005b4416 in __kernel_vsyscall ()
#1 0x001364dc in pthread_cond_wait@@GLIBC_2.3.2 () from /lib/libpthread.so.0
#2 0x062f549f in ?? () from /usr/lib/mlt/libmltsdl.so
Backtrace stopped: previous frame inner to this frame (corrupt stack?)

Thread 1 (Thread 0xb7834710 (LWP 2662)):
[KCrash Handler]
#7 0x01c0e429 in sws_scale () from /usr/lib/i686/cmov/libswscale.so.0
#8 0x00000828 in ?? ()
#9 0x02e07d90 in ?? () from /lib/libc.so.6
Backtrace stopped: previous frame inner to this frame (corrupt stack?)

Any brilliant insights from anyone for whom this means something?

Forums:

I had similar problem.Whenever I try to load a video, kdenlive crashed without fail, but no problem in loading image files. The OS was Ubuntu 10.04,kdenlive ver.0.8. But that was my old story.Then I have switched to ubuntu 10.10. Though it was a fresh install,Kdenlive 0.8( from sunab repo) refused to install and complained about lot of unresolved dependencies(!).I admit that I had not done any update after fresh install,it is more than 300 . So, I installed all dependencies first,then I installed Kdenlive ver.0.8 from sunab repo , meant for Lucid (deb file preserved from my previous installation cache).Now every thing appears to be working fine.

My question is, Can I keep the installations as it is ? Could somebody please explain the ill effects likely to occur if I continue.I am yet to install other apps.

Thank you