Effects lost?!

Hi,

first, it is possible, that my english is not the best, so forgive me.

It seems, kdenlive is, what i'm looking for. :o)

Today, i use kdenlive 0.6.0-svn first time.
Installed by Synaptic in Ubuntu 8.04.
At the same time i'm working with it, looking in the wiki (german).
There was something about an effect for speed (german: geschwindigkeit). But there is no one in kdenlive, i can't find it. Other Effects are there, but that one not.
Did i miss something?

One more point. :o)

some effects show no result.
Are some still "work in progress" and just without function in there?

Hi,

Someone on ubuntu-fr suggested to edit /usr/share/apps/kdenlive/effects/speed.xml and replace


...

by


...

Does anyone know why is there this problem and is this workaround good?

It works! Thanks. :o))

I had the same problem, and this fixed it for me as well.
But while editing, when I go to watch the clip on kdenlive's monitor, it moves for a few frames and stops.

The video will export with the speed effect and it plays just fine, however, but only after it is exported.
This makes it very hard to edit when I can not view what I am editing on the monitor.

Does anyone know why this would be happening?

Thanks!

When I try to edit the files they say I am not the owner of it, so I can't edit them... ???

How do I become the owner of my own program?

-Mesqueeb

Mesqueeb wrote:
When I try to edit the files they say I am not the owner of it, so I can't edit them... ???

How do I become the owner of my own program?

-Mesqueeb

First, if you are using the 0.7 version of kdenlive, you really should not have to do this, at this point. If you have, its a bug, and you should file it at kdenlive.org/mantis.

Editing the file requires that you have the permissions to edit it. If you have installed from a package, the "root" user will be the owner of the files. You can check e.g. this page for some more info on file ownership: http://badcomputer.org/unix/permissions.bot

I managed to edit the file as you said! Now it's changed and SPEED is available. Only EVERY TIME I double click it to add it, and the program instantly crashes!!!!!!!! OH NOES!
Do you guys also have that? Is there a fix for it? Want to send me your speed.xml file? Maybe it is diffrent after all...
THANKS A LOT! I hope you can help me!
-Mesqueeb

For crashes, please do file a bug report at http://kdenlive.org/mantis

Regards

Mads