Kdenlive removes 2 seconds from clips.

Heyas!

Like the title says, Kdenlive seems to be removing 2 seconds from the end of every clip that I import into it. Can I do anything to stop it from doing that? Or is it a bug that I'll have to live with for now.

I'm using Kdenlive 0.5 svn that I grabbed from Trevino's repository, and I'm running it in Ubuntu Feisty.

Have you checked your final video in Avidemux or similar sw? Just to exclude player faulty.
Avidemux is a nice GUI tool to test rendered videos from Kdenlive frame by frame or check damaged frames.
Check also my post about missing frames in my output, but in my case, they got missed though whole video clip.

espinosa_cz wrote:
Have you checked your final video in Avidemux or similar sw? Just to exclude player faulty.
Avidemux is a nice GUI tool to test rendered videos from Kdenlive frame by frame or check damaged frames.
Check also my post about missing frames in my output, but in my case, they got missed though whole video clip.

Yep yep, I've checked the original videos in several players, and I've played the final video in several players, and it appears kdenlive is literally removing the last TWO seconds from every video I try and import. It's very odd.

Hi,
I'm running also kdenlive in Ubuntu Feisty and I do not experience the problem (I'm always importing dv files). But my svn version is from 2 months ago, so I'm not sure if anything has happen during that time !!!
What I've experienced are some problems with the rendering engine (missing and bad frames) similar to those already posted in this forum and in the development list. I'm now testing in more detail and will report a bug (if necessary) when test is completed.
Regards.
JM