problems viewing interlaced H264 kdenlive encoded (1080i) video projects on Samsung LED TV

I've posted this before, but I have a problem viewing interlaced Kdenlive HD1080i 25pfs project files rendered out with H264 interlaced profiles (25000K) on a brand new samsung 40" SMART LED TV. This TV displays supports a wide range of formats and codecs. All my files (MKV,divx, Movies, mpeg2 etc..) play perfect exept for H264 encoded interlaced rendered video by kdenlive. The output suffers randomly from distorted & flickering interlaced scenes

I'll try to explain:

Example project file:

track 1: [scene-displays-smoothly].............................[file-displays-smoothly-again-behaviour-occurs-randomly]
......................[transition].............................[transition]............................................
track 2:..............[scene-flickers-like-hell-and-draws-horizontal-lines]............................................

Multiples scenes with transitions can be good sometimes for a period and then becomes distorted after a new scene. The distortion occurs on randomly scenes, so i cannot find any analogy. It's driving me crazy.

So the rendered video CAN be displayed correctly because some scenes display perfect and others don't. I guess the problem is located in the rendering process of kdenlive. When i render in progressive mode (1080p), the movie plays correct bus less smooth compared to the interlaced movie. I also tried to render the whole project as one lossless file and the let Kdenlive encode it to h264 with exactly the same result. In VLC/smplayer the video looks ok.

The source material are full HD MTS files from a Canon Legria HF200 which i have converted to DNxHD 1080i fps 185 Mb/s.
I'm using the latest sunab version on Kubuntu lucid 10.04.

Could it be linked to the problem as mentioned here? http://www.kdenlive.org/mantis/view.php?id=1330

------------------------
EDIT 19-05-2011:

Okay i think found the cause and the solution of the problem after spitting the *.kdenlive xml file.
I found some inconstancy in some properties in my (older) project:

«property name="meta.media.top_field_first"»0«/property»
«property name="meta.media.progressive"»1«/property»

Some clips had meta.media.top_field_first set to 1 and some to 0.

That made me think that interlace field orders could be shifted what could cause the jittering. I converted some source MTS files to DNxHD1080p (progressive) and some source files DNxHD1080i and merged them in one project. The scenes after encoding in H264 interlaced mode jittered/flickered were the interlaced (DNxHD1080i) encoded DNxHD files. The jittering could be solved by clicking on the clip -> clip properties -> force progressive, force field order to top first. Another solution to have smooth playback is to encode all source material to 25p/30p and render your project to interlaced to avoid field shifting.

Forums: